Wat is een spanplafond?

Onze plafonds bestaan uit een hoogwaardig geweven polyester voorzien van een polyurethaan coating. Deze coating bepaalt de kleur, maakt het vochtbestendig, afwasbaar, antistatisch en brandveilig. Hierdoor zijn onze spanplafonds in iedere ruimte toepasbaar.

Onze plafonds zijn leverbaar in 29 standaard kleuren.

Journal local

Akoestische plafonds

Speciale akoestische plafonds creëren een aangenaam en comfortabel leefklimaat.

Hoe werkt het?

Wanneer een geluidsgolf (1) de akoestische bekleding bereikt, zal een deel worden gereflecteerd (2). Dit verschijnsel noemen we nagalm. Een ander deel zal opgenomen worden door het materiaal (3). Dit is geluidsabsorptie. Tot slot dringt een deel door de bekleding (4). Transmissie. Door akoestische absorptie toe te passen achter de bekleding kunnen we het overgrote deel van het geluid absorberen en geluidsreflecties tegen gaan.

Akoestische plafonds zijn leverbaar in 20 verschillende pastelkleuren om al uw decoratieve wensen te voldoen.

Vochtwerende plafonds

Speciale coatings maken het plafond vocht-, schimmel- en bacteriewerend.

Hotels89

Lichtdoorlatende plafonds

In combinatie met LED-verlichting in een vaste kleur of een automatische RGB kleurenverloop kunnen bijzondere sferen worden gecreëerd. Onze lichtdoorlatende plafonds zijn leverbaar in verschillende kleuren en mate van lichtdoorlatendheid. Tevens is het, zoals bij al onze plafonds, het materiaal te beprinten.

Digitale printtechnieken maken het mogelijk om al onze plafonds in hoge resolutie te printen met een afbeelding naar uw keuze. Naadloos tot een formaat van 5×50 meter!

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op!